Montgermont
Burgundsko
Montgermont je relativně mladý projekt ambiciózního vinaře Samuela Montgermonta, který zúročil velké zkušenosti s blendováním červených vín především v údolí Rhóny. Jeho láska k šumivým vínům ho nakonec zavedla do Burgundska, kde každá jednotlivá vinice (díky svému unikátnímu terroir), dává rozmanitá vína a právě práce na výsledném cuvée je pro něj ta největší radost. Vína velmi krátce po uvedení na trh sklidila pozitivní ohlasy a i pěkná ocenění.
Blanc de Blancs Brut vinařství Montgermont je šumivé suché víno vyrobené jako cuvée několika bílých odrůd metodou Charmat.
Barva vína je zářivě zlatavá a perlení jemné. V aroma broskve, citrusy s tóny lískových oříšků a másla. V chuti svěží, čisté a vyvážené s převahou citrusů. V závěru osvěžující. Teplota podávání 6-8°C.
Crémant de Bourgogne Brut z vinařství Montgermont je šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Cuvée odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Dle ročníku zraje na kalech 18-30 měsíců.
Barva vína je zářivě zlatavá a perlení jemné. Aroma bílého ovoce a čerstvých hrušek s tóny lískových oříšků a citrusů na pozadí. V chuti elegantní, svěží a příjemně ovocné. Kyselinka krásně spláchne patro. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.
Šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Vyrobené čistě z odrůdy Chardonnay. Zraje na kalech po dobu 30 měsíců.
Barva vína je světle zlatavá a perlení jemné. Aroma je jemně ovocné, evokuje čerstvé kdoule a zelené jablíčko s tóny máslové briošky. V chuti elegantní, svěží s bílou broskví, mangem a jahodou. Zavěr je dlouhý a bohatý. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.
Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs je šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Vyrobené jako cuvée odrůd Pinot Noir a Gamay. Zraje na kalech po dobu 30 měsíců.
Barva vína je světle zlatavá a perlení jemné. Aroma je velmi ovocné, především zde hrají hlavní roli jahody a borůvky. Na patře je šťavnaté, svěží s převahou červeného ovoce a svěží kyselinky. Zavěr je dlouhý a bohatý. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.