Montgermont


Burgundsko

Montgermont je relativně mladý projekt ambiciózního vinaře Samuela Montgermonta, který zúročil velké zkušenosti s blendováním červených vín především v údolí Rhóny. Jeho láska k šumivým vínům ho nakonec zavedla do Burgundska, kde každá jednotlivá vinice (díky svému unikátnímu terroir), dává rozmanitá vína a právě práce na výsledném cuvée je pro něj ta největší radost. Vína velmi krátce po uvedení na trh sklidila pozitivní ohlasy a i pěkná ocenění. 

Aktuální nabídka vín

Blanc de Blancs Brut

Blanc de Blancs Brut vinařství Montgermont je šumivé suché víno vyrobené jako cuvée několika bílých odrůd metodou Charmat.

Barva vína je zářivě zlatavá a perlení jemné. V aroma broskve, citrusy s tóny lískových oříšků a másla. V chuti svěží, čisté a vyvážené s převahou citrusů. V závěru osvěžující. Teplota podávání 6-8°C.

Crémant de Bourgogne AOC Brut

Crémant de Bourgogne Brut z vinařství Montgermont je šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Cuvée odrůd Chardonnay a Pinot Noir. Dle ročníku zraje na kalech 18-30 měsíců.

Barva vína je zářivě zlatavá a perlení jemné. Aroma bílého ovoce a čerstvých hrušek s tóny lískových oříšků a citrusů na pozadí. V chuti elegantní, svěží a příjemně ovocné. Kyselinka krásně spláchne patro. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.

Crémant de Bourgogne AOC Blanc de Blancs

Šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Vyrobené čistě z odrůdy Chardonnay. Zraje na kalech po dobu 30 měsíců.

Barva vína je světle zlatavá a perlení jemné. Aroma je jemně ovocné, evokuje čerstvé kdoule a zelené jablíčko s tóny máslové briošky. V chuti elegantní, svěží s bílou broskví, mangem a jahodou. Zavěr je dlouhý a bohatý. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.

Crémant de Bourgogne AOC Blanc de Noirs

Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs je šumivé suché víno vyrobené tradiční metodou zrání v lahvi. Vyrobené jako cuvée odrůd Pinot Noir a Gamay. Zraje na kalech po dobu 30 měsíců.

Barva vína je světle zlatavá a perlení jemné. Aroma je velmi ovocné, především zde hrají hlavní roli jahody a borůvky. Na patře je šťavnaté, svěží s převahou červeného ovoce a svěží kyselinky. Zavěr je dlouhý a bohatý. Vhodná kombinace - jako aperitiv, během jídla nebo k dezertům. Teplota podávání 6-8°C.