La Rasina
Toscana
Malé rodinné vinařství, které se nachází na jihovýchodní straně města Montalcina v apelaci Brunello DOCG. Vinařství bylo založeno v roce 1970 dědečkem rodiny Mantengoli Santi, později převzal otěže jeho syn Vasco a dnes řídí vinařství vnuk Marco. Marco Mantengoli pozvedl úroveň produkovaných vín na nejvyšší úroveň, o čemž svědčí nejvyšší hodnocení a ocenění doslova v každé recenzi vín Brunello z Vinařství La Rasina
100% Sangiovese. Víno zraje 4-5 měsíců v 20hl dubových sudech a poté další 2-3 měsíce v lahvi, než je připravené k prodeji. Roční produkce 10 000 lahví.
Červené suché víno s aroma čerstvého ovoce a tónů vanilky. V chuti opět najdeme svěží čerstvé ovoce a jemnou tříslovinu díky zrání v dubovém sudu. Základní a mladé Sangiovese vinařství La Rasina. Párujte s dušeným a pečeným červeným masem. Vhodné k vypití ihned.
Tzv. "Baby Brunello" zraje 4-5 měsíců v 20hl dubových sudech a poté další 2-3 měsíce v lahvi, než je připravené k prodeji. Roční produkce 15 000 lahví
Suché středně těžké červené víno s aroma višní a tóny kouře a kávy. V chuti suché, ovocné, sametové a harmonické. Skladujte po dobu 3-5 let. Párování s grilovaným masem.
Vyrobeno z nejkvalitnějších hroznů Sangiovese, 26 měsíců v sudech a 15 měsíců na láhvi. Produkce 18 000 lahví.
Plné červené víno tmavě rubínového odstínu. Zpočátku se vyznačuje pevnými a drsnými tříslovinami, po vydýchání se pak rozvine nádherný buket, který připomíná koření, divočinu a nasládlý tabák. Víno vhodné k archivaci 15-20 let.
Vrcholné víno vinařství La Rasina. 100% Sangiovese, 36 měsíců v sudech a 24 měsíců na láhvi. Produkce 2 400 lahví. Vyrábí se pouze v těch nejlepších ročnících. Potenciál archivování až 20 let.
Elegantní, nádherně výborně strukturované a nazrálé Brunello s brilantní granátovou barvou, vůní po lesních plodech s příznaky vanilky a koření.