Domaine Maratray-Dubreuil


Burgundsko

Francouzské rodinné vinařství Maratray-Dubreuil se nachází v obci Ladoix Serrigny, severně od Côte-de-Beaune. Obhospodařuje celkem 19ha vlastních vinic a zaměřuje se pouze na 2 typické burgundské odrůdy, Chardonnay a Pinot Noir. Sběr hroznů je výhradně ruční a vína jsou školena ve francouzských sudech. Vrcholem produkce jsou pak vína ze špičkových Grand Cru poloh - Corton Charlemagne, Corton Bressandes a Clos du Roi, která dokáží vyzrávat ve sklepech bez problému dalších 20 let.

Aktuální nabídka vín

Bourgogne Chardonnay AOC

Francouzské bílé suché víno z regionu Burgundska z vinařství Domaine Maratray-Dubreuil. Vyrobeno čistě z odrůdy Chardonnay.

Ruční sklizeň, jemné lisování a kratší zrání v dubových sudech. Aroma citrusového ovoce. V chuti čisté. opuletní a kulaté, středně plné s citrusovou kyselinkou a lehkými tóny vanilky.

Teplota podávání 11-12°C. Archivace je možná po dobu až 5 let. Párujte se saláty, rybou a bílým masem.

Corton-Charlemagne Grand Cru AOC

Vlajkové bílé víno vinařství a apelace Corton-Charlemagne Grand Cru AOC. Ruční sklizeň, jemné lisování a zrání v dubových sudech po dobu 12 měsíců (25% sudů je nových). Jako mladé není velmi výrazné, doporučujeme ponechat v lahvi několik let a až poté rozvine svůj potenciál.

Aroma lískových oříšků, medu a skořice. V chuti plné, komplexní, strukturované, minerální a elegantní. Dlouhý závěr. Teplota podávání 11-12°C. Otevřete ideálně až po 6 letech v lahvi, archivace až 20 let. Párujte s rybou nebo s korýši (humr).

Chorey-les-Beaune AOC

Vyrobeno čistě z odrůdy Pinot Noir sklizených v okolí města Beaune. Zraje několik měsíců v dubovém sudu.

Barva vína je krásně rubínová s fialovými odlesky. V aroma převažuje černá třešeň a ostružiny. Na patře je víno plnější, jemné, kulaté, svěží a velmi vyvážené. Tříslovina je zde velmi jemná a krásně zakomponovaná ve víně. Celkově jde o vynikající základní Pinot Noir, který je připravený k vypití již nyní.

Skvěle doprovodí pečená nebo grilovaná masa (vepřové, jehněčí, zvěřina) a sýry Brie. Servírujte při teplotě 15-16°C.

Beaune 1er Cru „Les Cents Vignes“ AOC

Vyrobeno čistě z odrůdy Pinot Noir sklizených v okolí města Beaune. Zraje 18 měsíců v dubovém sudu.

Barva vína je krásně rubínová až granátová. Aroma sladkého červeného ovoce a koření. Na patře je víno sametové, svěží, plnější, elegantní a komplexní, dlouhá dochuť. Tříslovina je zde jemná a příjemná. Skvěle doprovodí pečená nebo grilovaná masa (vepřové, jehněčí, zvěřina), králičí maso, vnitřnosti a sýry Brie. Servírujte při teplotě 15-16°C.

Corton Bressandes Grand Cru AOC

Červené víno apelace Corton Grand Cru AOC - Bressandes. Ruční sklizeň, jemné lisování a zrání v dubových sudech po dobu 18 měsíců.

Aroma vyzrálého červeného ovoce, kůže s lehkým dotykem dřeva. V chuti plné, ovocné, elegantní, strukturované s pevnou tříslovinou a velmi dlouhým závěrem. Nádherný burgundský Pinot Noir. Teplota podávání 14-16°C. Archivace až 20 let. Párujte s červenému masu.