Ca' Tullio
Italy
Ca Tullio - vinařství jež bylo založeno již na konci 19. století se zabývá především produkcí vín z autochtonních odrůd této oblasti. Základ tvoří bílá svěží a aromatická vína méně známých odrůd Traminer Aromatico, Ribolla Gialla a Friulano. Nebo i známější Sauvignon, Pinot Grigio a Glera, ze které se vyrábí svěží Prosecco. Z červených vín pak Refosco (Refošk) a Schioppettino. Vinohrady jsou vysazeny v oblasti DOC Friuli Aquileia, kterou najdete mezi Adriatickým mořem a Juliánskými Alpami a DOC Friuli Colli Orientali rozléhající se v kopcích okolo města Udine. Terroir je velmi rozmanitý a význačně se promítá do celkového projevu vín. Vyzkoušejte tato vína, která dobře vynikají v poměru kvality a ceny.
Bílé suché víno z oblasti friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Pinot Grigio čistě v nerezu.
Jemné lisování a fermentace při nižší kontrolované teplotě v nerezových tancích. Leží 3 měsíce na kalech, které jsou pravidelně promíchávány. Víno poté dozrává opět v nerezových tancích než se nalahvuje a jde do prodeje. Víno slámové barvy, v aroma intenzivní, minerální a typicky odrůdové. V chuti velmi jemné, ovocné s hruškou a banánem, patrné také tóny pražených mandlí. Vhodné k lehkým předkrmům na bázi mořských plodů, k rybám a bílému masu. Teplota podávání 10-12°C.
Bílé suché víno z oblasti Friulio. Víno je vyrobeno z odrůdy Friuliano čistě v nerezu.
Jemné lisování, kontakt se slupkami po dobu 12h. Fermentace při nižší kontrolované teplotě v nerezových tancích. Leží 3 měsíce na kalech, které jsou pravidelně promíchávány. Víno poté dozrává opět v nerezových tancích než se nalahvuje a jde do prodeje. Víno slámové barvy se zelenkavými odlesky, v aroma intenzivní, tóny divokých květin a mandlí. V chuti vyvážené, suché s květinami na patře. Vhodné jako aperitiv, k bílému masu nebo sušenému prosciuttu. Vhodná teplota podávání 12°C.
Bílé suché víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Sauvignon čistě v nerezu.
Jemné lisování, kontakt se slupkami po dobu 12h. Fermentace při nižší kontrolované teplotě v nerezových tancích. Leží 3 měsíce na kalech, které jsou pravidelně promíchávány. Víno poté dozrává opět v nerezových tancích než se nalahvuje a jde do prodeje. Víno slámové barvy se zelenkavými odlesky, v aroma tropické ovoce, meloun a broskev. V chuti vyvážené, suché. Příjemně pitelné. Vhodné k rýži nebo těstovině s omáčkou na rajčatovém základu nebo k hlavním rybím chodům. Vhodná teplota podávání 10-12°C.
Bílé suché víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Traminer Aromatico čistě v nerezu.
Pěstování odrůdy Traminer má ve vesnici Viola tradci již po více než sto let. 5 hektarů vinic bylo znovu vysazeno v roce 2004 z klonů ze starých vinohradů. Vysazeny jsou v převážně písčité půdě, stejně jako další 2 ha vysazené v roce 1992.
Jde o bílé suché víno vyrobené z odrůdy Traminer Aromatico z obou vinohradů vinařství Ca Tullio. Jemné lisování, kontakt se slupkami po dobu 12h. Fermentace při nižší kontrolované teplotě v nerezových tancích. Leží 3 měsíce na kalech, které jsou pravidelně promíchávány. Víno poté dozrává opět v nerezových tancích než se nalahvuje a jde do prodeje. Víno slámové barvy se zlato-zelenkavými odlesky, v aroma lístky růží, citrusy a meruňka. V chuti svěží, čisté, s trvající dochutí ovoce a květin. Vhodné k předkrmům na bázi mořských plodů nebo k bílému masu. Vhodná teplota podávání 10-12°C.
Bílé suché víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Ribolla Gialla čistě v nerezu.
Jemné lisování, kontakt se slupkami po dobu 12h. Fermentace při nižší kontrolované teplotě v nerezových tancích. Leží 3 měsíce na kalech, které jsou pravidelně promíchávány. Víno poté dozrává opět v nerezových tancích než se nalahvuje a jde do prodeje. Víno slámové barvy se zelenkavými odlesky, v aroma čerstvé květiny a květy akácie. V chuti svěží, vyvážené, suché. Příjemně pitelné. Vhodné jako aperitiv nebo syrové rybě. Vhodná teplota podávání 10-12°C..
Bílé šumivé víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Glera
Víno zářivě slámové barvy s jemným a vytrvalým perlením. Výrazné ovocné aroma i chuť vína, svěží, jemné a skvěle pitelné. Výborné do horkých dnů. Vhodné téměř při každé příležitosti. Skvělé jako aperitiv a dobře doprovodí například plody moře a korýše. Servírujte velmi vychlazené v kyblíku na led při teplotě 2-5°C.
Nabízíme i v objemu 0.2l.
Červené suché víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobeno z odrůdy Refosco dal Peduncolo Rosso.
Tradiční vinifikace pro červená vína - 8 denní macerace na slupkách při kontrolované teplotě 25°C. Fermentace v nerezu, poté se víno přemístí do sudů ze Slavonského dubu. Barva vína je fialovo červená. Aroma je velmi ovocné, převážně s tóny malin. Chuť opět velmi ovocná a přímá s převahou zralých třešní. Vynikající víno s hřejivou a komplexní strukturou, avšak příjemně jemné a tím i dobře pitelné. Vhodné k červeným masům, zvěřině a kořeněným sýrům. Vhodná teplota podávání 16-18°C.
Červené suché víno z oblasti Friuli. Víno je vyrobené z odrůdy Schioppettino.
Tradiční vinifikace pro červená vína - 10 denní macerace na slupkách. Fermentace v nerezu, poté se víno přemístí do sudů Barrique. Barva vína je rubínově červená s fialovým okrajem. Aroma je velmi ovocné, převážně s tóny malin, ostružin a koření. Chuť vyvážená, dlouhotrvající a elegantní v ústech. Vhodné ke zvěřině a vyzrálým sýrům. Vhodná teplota podávání 18-20°C.