Bodegas Coviñas
Utiel-Requena
Španělské vinařství působící v oblasti Utiel-Requena již od roku 1965. Kvalita je důsledně kontrolována již od počátku ve vinohradu až po zpracování ve sklepě. Skvělá vína se zde produkují především z místní odrůdy Bobal, ze které vznikají červená vína nádherné barvy s pěknou tříslovinou. Také se z ní produkuje výtečné svěží rosé.
Bílé suché víno z oblasti Utiel-Requena. Víno je vyrobeno z odrůdy Macabeo a Sauvignon Blanc.
Barva slámově žlutá. Svěží a lehké víno s aroma zeleného jablíčka, tropického ovoce a citrusů. Příjemné víno k popíjení a osvěžení. Vhodné jako aperitiv, k předkrmům nebo rybě. Pijte mladé a vychlazené na cca 8°C.
Růžové suché víno z oblasti Utiel-Requena. Víno je vyrobeno z odrůdy Bobal.
Plnější a výraznější růžové víno s charakteristickými odrůdovými tóny červeného ovoce, jahod a třeba i višňového lízátka. Skvěle vybalancované a svěží na patře s dlouhotrvající dochutí. Skvělé osvěžující víno do horkých letních dní, vhodné k různým předrmům. Teplota podávání 6-8°C.
Červené suché víno z oblasti Utiel-Requena. Víno je vyrobeno z odrůdy Bobal.
Víno s fialkovými odlesky, subtilní, svěží na patře. Ovocité - švestky, višně, maliny a ostružiny, elegantní, jemné. Víno pro každodenní popíjení.
Červené suché víno z oblasti Utiel-Requena. Víno je vyrobeno z odrůdy Syrah.
Fermentace v nerezu a zrání několik měsíců v nových dubových sudech. Typické červené víno ze středomoří, skvělá kombinace ovocnosti a struktury. Delikátní tělo, balanc a příjemné tóny kouře, kakaa a tmavého ovoce. Delší a elegantní závěr. Doporučujeme k červeným masům pečeným nebo grilovaným. Teplota podávání 18°C.
Červené španělské suché víno Enterizo Reserva DOP z oblasti Utiel-Requena. Odrůdově 60% Tempranillo, 25% Bobal, 10% Cabernet Sauvignon a 5% Garnacha. Hrozny byly sklizeny z keřů o staří 45 let. Zrání v dubových sudech po dobu 18-24 měsíců (dle ročníku).
Barva vína je rubínová s načervenalými až fialovými okraji. Ve vůni vyzrálé ovoce, švestky a rybíz s dotekem kouře a tóny mentolu. V chuti plnější, silné a přímé, příjemná kombinace svěžesti a tónů z dubového sudu. Doporučujeme k červeným masům, pečeni nebo vyzrálým sýrům. Teplota podávání 16-18°C.
ervené španělské suché víno Enterizo Gran Reserva DOP z oblasti Utiel-Requena. Odrůdově 70% Bobal, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Tempranillo a 5% Garnacha. Hrozny byly sklizeny z nejlepších a nejstarších keřů vinařství. Zrání ve francouzských a amerických dubových sudech po dobu 30-36 měsíců (dle ročníku).
Barva vína je rubínová s načervenalými až jantarovými odlesky. Ve vůni zralé ovoce, kompot s dotekem kouře a tóny čokolády a máty. V chuti tmavé ovoce, plnější, elegantní s vyváženou kyselinkou a razancí. Doporučujeme k zvěřině nebo vyzrálým sýrům. Teplota podávání 16-18°C.
Víno je vyrobeno z odrůdy Bobal z keřů o stáří 85 let. Produkce je limitována na 2000-4000 kg hroznu na hektar. Ruční sběr a tradiční vinifikace po které následuje zrání v amerických a francouzských sudech po dobu 6 měsíců.
Intenzivní červená barva se zemitými odlesky. Aroma je hluboké a komplexní s vyčnívajícími tóny ovoce a dubu. Vyvážená chuť s jemnou a nerušivou tříslovinou a delším ovocným koncem. Podávejte při teplotě 14-16°C.
Pečlivý výběr nejlepších hroznů odrůdy Macabeo a poté jemné lisování. Fermentace v nerezovém tanku a druhá fermentace v lahvi, kde tato Cava získává tělo díky ležení na kalech po dobu 12 měsíců.
V aroma čerstvé ovoce, bílé květiny a lehký dotek sušeného ovoce. V chuti elegantní, svěží s pěkně vyváženou kyselinkou. Podávejte vychlazené na cca 6-8°C.
Pečlivý výběr nejlepších hroznů odrůdy Chardonnay. První fermentace probíhá v nerezovém tanku a druhotná v lahvi, kde tato Cava Reserva získává tělo díky ležení na kalech po dobu 36 měsíců.
Barva je atraktivní, slámově žlutá se zlatými odlesky a vytrvalým perlením. V aroma hrušky, fenykl, brioška a lískové oříšky. V chuti je krémové, svěží a vyvážené s elegantní kyselinkou. Podávejte vychlazené na cca 6-8°C.